PVP SERVERLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PVP SERVERLER FORUM

You are not connected. Please login or register

İngilizce Cv - İngilizce Cv Örneği (English)

Go down  Message [Page 1 of 1]

CÉDRİC

CÉDRİC
Admin
Admin

İngilizce CV Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar
Amerika’da bulunduğum yıllarda birçok yabancı öğrencinin CV’lerini hazırlamalarına yardımcı oldum. Neredeyse 15 senedir, uluslararası yazışmalarda hangi kültürlerden insanları ne tür hataları yaptığını çok iyi analiz ettim. Amerika’daki çalışma yıllarım süresince, profesyonel yazım teknikleri konusunda muazzam deneyim kazandım. İş hayatım süresince çalıştığım kişiler hep üst düzey isimlerden oluştuğundan, bu konuda başka bir şansım yoktu.

İşim gereği yıllardır profesyonel tanıtım yazıları hazırlıyorum. Bunlara üst düzey yöneticilerin ‘executive profile’ yada biyografi adını verebileceğimiz tanıtımları da dahil. Profesyonel iş yazışmaları konusunda oldukça yoğun tecrübe ve başarı kazandım. Bu bilgilerden 5 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Ön Yazı (Cover Letter): Ön yazı hazırlamanız stratejik açıdan çok faydalı. Mümkünse 2 paragrafı aşmayacak şekilde şirkete kazandırabileceklerinizi ifade edin. Hayat hikayenizi okumaya vakit olmadığından, kısaca başvurduğunuz pozisyon için gerekli yeteneklerinize odaklanmanız çok önemli. Genel kural olarak ne CV’nizi nede ön yazınızı hazırlarken kötü bir İngilizce kullanmamayı ve gramer hataları yapmamayı ilke edinin. Gerekiyorsa, yabancı diline güvendiğiniz bir dostunuzdan destek isteyin . Yada bu konuda size destek verecek birçok kurum var. Yardım alın . İyi İngilizce öğrenmiş olmak ile, İngilizceyi iyi konuşabiliyor yada yazabiliyor olmak birbirinden çok farklı şeyler.

Örneğin: ‘I believe I can contribue to the success of XYZ’ –‘I believe’ gibi kelimeler kullanacaksanız eğer, şirkete kazandıracak bir şeyiniz varsa, o şeyin ne olduğunu yazın. ‘I received many awards for highest sales in the industry. I believe I can use my skills to contribute to the success of XYZ.’ tarzını tecih edin.

Abartmayın: Türkçe düşünmekten mi olur bilmem, genelde Türkler İngilizce bir yazı yazdıklarında bir ‘abartı’ durumu söz konusu oluyor. Bunun kelimelerin anlamlarının doğru olmasından ama kullanış yerlerinin yanlış olmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Örneğin: ‘It will be an honor for me to work at your esteemed company’. Bu tarz cümleleri birde Nijerya’dan gelen spam mektuplarında görüyorum!

Formatı Çarptırmayın: Mutlaka en son iş deneyiminizden geçmişe doğru gidin. Bu her tür CV’de aynıdır. Kişisel bilgilerinizi (doğum yeri, yılı gibi) CV’nizin başına koyup vakit harcattırmayın. En sona eklemeniz yeterlidir. 20’li yaşlarınızdaysanız ve henüz fazla bir iş tecrübeniz yoksa, eğitiminizi ön plana çıkartmayı deneyin. Yani CV’nin başlarına Academic Background girin onun arkasından Professional Work Experience kısmı gelsin.

Kişisel Hedefleriniz: Özellikle iş hayatına yeni başlayan kişiler ‘Objectives’ kısımlı bir başlık açmayı tercih ederler. Buraya yazılan yazılara kötü örneklerden bir tanesi şöyle: “I want to reflect my skill of communication professionally, relevant to the education I got on this branch.” Cümlenin gramer olarak sorunlarına değinmeyeceğim bile. Ama burada tek bir konuyu ele almak istiyorum: ‘I want’ (istiyorum, talep ediyorum) manasına gelen bu kullanımdan kaçının ve daha nazik bir form olan ‘I would like to’ formuna geçin. Lütfen!

Ben kelimesinin kullanımı: ‘Ben’ kelimesini çok sık kullanmamaya bakın. İngilizce kullanımda oldukça kötü bir tat bırakabileceği gibi, takım oyuncusu olmadığınız algısını da yaratabilir.

Yazım Tekniği: Bu CV’nizin en önemli, en can alıcı unsurunu oluşturuyor. CV’nizin yazım dili, kelimelerin kullanılışı, ifade şekli sizi iş görüşmesine çağırtacak en önemli faktör. Eğer yazı yazmak konusunda çok deneyimli değilseniz, mutlaka yardım alın. Araştırın, öğrenin ve yapabileceğinizin en iyisini yapın.

CV’sini İngilizce hazırlaması gereken ve 28 yaşını doldurmamış ilk 5 kişiye yardımcı olacağım. CV’nizi kariyeryolcusu (at) gmail.com adresine yollayabilirsiniz

https://pvp-serverleri.forum.st/

CÉDRİC

CÉDRİC
Admin
Admin

NAME:

Meryem Avcı

OBJECTIVE:

To spend the summer in America working.

WORK EXPERIENCE :

February 2002-March 2004 Acibadem Nursery Services
Teacher’s Assistant

I helped the teacher in charge of all the children

I read the children stories and prepared their lunches

I cleaned everything after the day was done

March 2004- Present Acibadem Supermarket Ltd
Cashier

Cash in and cash out

Customer tracking

EDUCATION:

2003-Present Istanbul Technical University
Electrical Engineering

I am President of the Student Engineer’s Society.

LANGUAGES:

Turkish (Mother tongue)

English (Conversational-Advanced)

INTEREST AND ACTIVITIES:

I am a black belt in Karate and I love to cook.

Contact Details: Acıbadem Öğrenci Yurdu, Acıbadem, Istanbul, Turkey
Phone: +90 539 4044043
E-mail: [You must be registered and logged in to see this link.]

kaynak:meyilli.com

CÉDRİC

CÉDRİC
Admin
Admin

CV-Resume-Hazirlamak
CV NASIL YAZILIR?

1.Örnek CV'lerde görülen tüm imlâ kuralları, satır aralıkları, harflerin kalın veya ince olması, büyük ve küçük harf kullanımı, kenar çekme mesafeleri, İngilizce veya Türkçe karakter kullanımı düzenine ve diğer kullanımlara, her iki dildeki CV'nizde de, olduğu gibi uyunuz.
2.Tire, virgül vb. noktalama işaretlerinin önünde ve arkasında bırakılan ya da bırakılmayan boşluklara aynen uyunuz
3.Akademik CV'nize, sağ alt köşeye sayfa numaraları koyunuz. İlk sayfa da numaralı olmalı.
4.CV'nize vesikalık ya da herhangi bir başka fotoğraf koymayınız
5.Medenî hal, doğum tarihi, uyruk, cinsiyet gibi, özel hayatı ilgilendiren bilgilere yer vermeyiniz
6.CV'nizde ayrı bir başlık altında yer alan her faaliyet sınıfı içerisinde maddelerin sıralanmasında günümüzden geriye doğru giden ters zaman dizimi izleyiniz. Örneğin geçen dönem gerçekleştirdiğiniz laboratuar sunumu, bu kategoride yer alan faaliyetler arasında en başta gelecek, ilk sömestrinizde gerçekleştirdiğiniz sunum ise en sonda gelecektir.
7.Bir başlığın altına ancak tek bir girdi koyabilseniz bile başlığın, tüm örneklerde görüleceği gibi, çoğul olması gerekmektedir.
8.Okuduğunuz dil hazırlık sınıf veya sınıflarını CV'de ayrıca belirtmeyiniz.
9.Lisansüstü CV'ye 'hobi' ya da 'özel meraklar' gibi kategoriler eklemeyiniz. Lisans CV'sinde de 'hobi' ya da 'özel meraklar' gibi kategorilerden sakınınız: ancak, gerçekten faaliyet ve varlık göstermişseniz, akademik alanınızın dışında kalan alanlardaki başarı ve uğraşlarınızı, İngilizce CV'de 'Activities', Türkçe CV'de 'Faaliyetler' başlığı altında verebilirsiniz.
10.Başlık: CV'nin başlığı ad ve soyadınızdan oluşur.
11.Adres: Adresinizi yazarken, Özellikle İngilizce CV'nin, Türkçe bilmeyen kişiler tarafından adres bilgi kaynağı olarak kullanılacağını göz önünde bulundurarak, postanın size ulaşması için zarfa nasıl yazılması gerekiyorsa o satır ve imlâ düzeninde yazınız.
12.Telefon, faks ve e-posta adresi: Türkçe CV’nize alan kodunu, İngilizce CV’nize ülke ve alan kodlarını eklemeyi unutmayınız. Uluslararası CV’lerde, telefon ve faks numaralarının başındaki ülke kodunun başına mutlaka + işaretini koyunuz. Bu, numaranın uluslararası arama içerdiğini gösterir.
13.Bildiğiniz Diller: İyi bildiğiniz diller, virgüllerle ayrılarak sıralanır; daha az bildiğiniz diller ise, iyi bildiğiniz dillerin en sonuna koyacağınız bir noktalı virgülden sonra, ne düzeyde bildiğiniz belirtilerek yazılır. Düzey belirtirken 'az Almanca', 'little Italian' gibi günlük dil ifadelerinden kaçınarak,akademik terimler kullanınız. Örnekler:
14.Turkish, English; introductory Russian
Türkçe, İngilizce; başlangıç düzeyinde Rusça
15.Turkish, English; intermediate German
Türkçe, İngilizce; orta düzeyde Almanca
16.Dili ileri seviyede biliyorsanız, noktalı virgülün berisine yazınız:
17.Turkish, English, French
Türkçe, İngilizce, Fransızca
18.Öğrenimini gördüğünüz, fakat pek hatırlamadığınıza inandığınız dilleri de yazınız. Önemli olan, lisan eğitiminden geçmiş olmanızdır:
19.Turkish, English; studied Spanish in high school
Türkçe, İngilizce; orta öğrenimde İspanyolca ek ders
20.Tavsiye Mektuplarınızı Yazan Kişiler: Bu kişileri, akademik ünvan ve önem sırasına göre yazınız. En fazla üç isim veriniz. Sıralamadan emin olmadığınızda mutlaka akademik danışmanınıza sorunuz.
21.Alınan Dersler Listesi: Örneklerde göreceğiniz gibi, ister lisans öğrencisi olarak CV hazırlıyor olun ister bir doktora sonrası bursuna başvurmaya hazırlanıyor olun, CV'nizin sonuna, başlığı ayrı ve yeni bir sayfaya gelecek şekilde, aldığınız dersleri geriye doğru giden ters zaman dizimi içerisinde yazınız. Bu bölüm, CV'nin bir parçası (uzantısı) olmakla beraber yeni bir sayfadan başlamalıdır; ancak, sayfa numaralaması CV'nin bir parçası olarak devam etmelidir. Yine örneklerde görüleceği gibi bu bölüm, ders tanımlarını da içermektedir. Ders tanımlarının çoğunu, IYTE web sitesinde elektronik olarak bulup kopyalayabilirsiniz. Web'de yer almayanları, veya aradığınız dilde yer almayanları, dersin hocasıyla konuşarak oluşturma yoluna gidebilirsiniz. Hiçbir ders başlığının altını tanımsız bırakmayınız. Peki, meselâ doktora öğrencisiyseniz, lisans derslerinizi de CV'nin bu kısmına koyacak mısınız? Bu konuyu danışmanınızla konuşunuz. Emin olmadığınızda ise, koyunuz. CV bağlamında, eksik bilginin zararı olur, fazla bilginin zararı olmaz. Hedef, başvurduğunuz iş,staj veya eğitim programına hazırlıklı olduğunuzu kanıtlamaktır.
22.Formu buradan temin edebilirsiniz. Avrupa CV-Resume Ornegi

CÉDRİC

CÉDRİC
Admin
Admin

#Sample RESUME
(Özgeçmiş örneği)

FIRSTNAME LASTNAME

Phone: (555)555-5555 Address: 87 Washington Street, Hopedale NY 11233 email: [You must be registered and logged in to see this link.]

EDUCATION

XYZ UNIVERSITY: Hopedale, NY: BA in American Studies
Cumulative GPA: 3.93

GEORGETOWN UNIVERSITY STUDY ABROAD: University of Trier, Germany
(Summer 1999)

AMERICAN UNIVERSITY: Washington, DC: Washington Semester in American Politics
(Spring 1999)

RESEARCH AND ANALYTICAL EXPERIENCE

U.S. Department of Education: Intern, Office of the Deputy Secretary Washington, DC
(Spring 1999)

Generated concise written synopses of current legislative action for use by the Department, Congress members, and the general public through the ED website
Researched and presented to policymakers several successful school design and construction projects to support the Administrationr17;s r0;Schools as Centers of Communityr1; proposal

Washington Semester Independent Research Project: American University
(Spring 1999)

Examined how the increasing dependence of needy students on federal loans instead of grants for higher education has affected college access and enrollment; culminating in 65-page paper

Historical Society of Saratoga Springs: Research Assistant Hopedale, NY
(Spring 1998)

Researched archival materials, wrote text panels and selected objects for a historical exhibit on Saratoga in the 1930s

LEADERSHIP EXPERIENCE

Vice President/Academic Affairs: Student Government Association XYZ University
(1997-1998)

Chaired 60-member body representing each academic department and student perspectives on curricular issues
Participated in college-wide policy decisions concerning such ethical issues as the sale of cigarettes on campus
Made detailed oral and written presentations of curricular reform actions in public student fora

Presidential Search Committee: XYZ University
(1997-1999)

Served as one of two students on a college-wide committee to nominate the sixth President of XYZ University, through all stages including:
A detailed self-study of institutional needs and goals to determine selection criteria
Search for, and hire of, a higher-education specialty consultant
Written evaluation of each applicant, interviews and final recommendation to the Board of Trustees

Honors Forum Council: Student Body Representative XYZ University
(1997-1998)

Set goals and guidelines for the first two years of Skidmorer17;s innovative, comprehensive honors program whose mission is to increase intellectual engagement and academic rigor in studentsr17; freshman and sophomore years

ADDITIONAL ACTIVITIES

Student Alumni Society: Founding Member XYZ University
(1998-present)

Committee on Academic Freedoms: Student Representative XYZ University
(1998-present)

Skidmore Orchestra: French Horn XYZ University
(1996-present)

American Studies Club: Secretary XYZ University
(1998-present)

COMPUTER/LANGUAGE SKILLS

Proficient in written and spoken German

Extensive experience with html language, Netscape and Explorer, Lexis-Nexis and Microsoft Word

Back to top  Message [Page 1 of 1]