PVP SERVERLER FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PVP SERVERLER FORUM

You are not connected. Please login or register

GENÇLERLE İYİ İLETİŞİM İÇİN BAZI ÖNERİLER

Go down  Message [Page 1 of 1]

^^obicham_te^^

^^obicham_te^^
Bayan Smod
Bayan Smod

GENÇLERLE İYİ İLETİŞİM İÇİN BAZI ÖNERİLER

Kuşak çatışmaları yetişkinlerle gençler arasında ki iletişim kopukluğundan doğar. Sağlıklı iletişim için şu noktalara dikkat ediniz.

· Siz erişkin ve yetişkin kuşak olarak ,önce gencin bir insan olduğunu kabul edin. Ona sevgi ve saygı gösterdiğinizi belirtin.

· Gencin yaşamına,giyinişine,süslenmesine ilişkin karar alırken durumu gençle konuşun;onun düşünce ve önerilerine anlayış ve saygı gösterin.

· Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda gencinde düşünce ve önerilerini alın;onunla konuşup tartışmaktan kaçınmayın.

· Gençlerle yapılan konuşma ve tartışmaları onları konuşarak ve yıldırarak kesmeyin.

· Konuşma ve tartışmalarda kırıcı ve sert olmaktan kaçının.

· Gencin tutum ve davranışlarına biçim ve yön verirken, ‘benim gençliğimde’ diye başlayan konuşma ve öğütlerden kaçının.

· Bütün amaç beklenti ve isteklerinizin hemen o anda tümüyle gerçekleşmeyeceğini bilin.

· Gence bol bol öğüt vermek yerine,örnek davranışları yapın yada bulup gösterin.

· Gence ödül ve ceza verirken tutarlı tutarlı olun. kimi kez ödül verdiğiniz bir davranışı başka bir zaman kötüleyip yermekten kaçının.

· Çocuklarınızı geleceğinizin garantisi gibi görüp,onlardan çok fazla şey beklemeyin. Bu yoğun beklenti ve baskılar onların tüm kuralları reddetmeleri şeklinde sonuçlanabilir.

· Çocuklarınızla ilgilenin. Onların her türlü davranışını reddetmek ya da onaylamak yoluna gitmeyin. Bu tutum onların belirsizlikler içinde başkaldırıp,insanları hiçe saymalarına ya da bazı gruplara katılmalarına neden olabilir.

· Çocuklarınıza ilişkin görüş ayrılıklarınızı çocukların önünde tartışıp,onların çelişkiler yaşamasına yol açmayın. Bu davranış çocuklarınızın hangi davranışı seçeceği konusunda çelişkiye düşmesine yol açar.

· Çocuklarınıza güçlerini aşmayacak sorumluluklar verip onların kendine güven ve başarı güdülerini harekete geçirin.

· Çocuklarınıza duyduğunuz sevgi koşulsuz olsun ve bunu açıkça belirtin. Bu onların kendilerini ve diğer insanları sevmelerini ve değerli bulmalarını sağlayacaktır.

· Çocuklarınıza kendilerini ve çocukluklarını yaşama şansı verin,kendini yaşayan çocuk,diğer insanların da yaşantılarına saygılı olur.

· Çocuklarınıza saygı duyun,onları dinleyin,kendilerine değer verilmeyen insanlar başkalarının duygularına da önem vermezler.

· Gerektiğinde bilmediğinizi söylemekten ve özür dilemekten çekinmeyin. Bu tutum çocuklarınızın,hata ve yenilgileri yıkılmadan göğüslemelerini sağlayacak. Onları yüreklendirecektir.

· Çocuğunuzun oyun oynamasını engellemeyin,oyun oynamayan çocuk farklı grup ve ilişkilere giremez,hayatın kurallarını öğrenip uygulamada güçlüklerle karşılaşır.

Back to top  Message [Page 1 of 1]